1. 18/11/2018

  Beelden van de aanhouding

  48 tegendemonstranten zijn aangehouden toen zij van het NS-Plein naar de actievoerders bij het station wilden lopen. De politie sloot hen in en heeft ze in een bus gezet. Onder begeleiding van een aantal politiewagens zijn ze vervolgens, langs het Burgemeester Stekelenburgplein, de binnenstad uit gebracht. 

 2. 18/11/2018

  Daar is-ie

  Ver weg van de onrust van het station is de Sint nog altijd bezig met zijn ronde door de stad. Van de demonstraties heeft hij niets gemerkt. Hij is op dit moment op de kruising van de Heuvel met de Korte Heuvel. Misschien wel symbolisch loopt hij daar een extra rondje over het regenboogzebrapad. 'In Tilburg mag iedereen zichzelf zijn' is de slogan erbij. 

 3. 18/11/2018

  De rust lijkt terug

  De actievoerders zijn van het Burgemeester Stekelenburgplein vertrokken. De meesten stapten in een bus die hen terugbrengt naar Amsterdam. Voor de zekerheid krijgen zij politiebegeleiding. 

 4. 18/11/2018

  Zo kan het ook

  In Den Bosch is Sinterklaas vandaag in alle rust ontvangen. Honderden kinderen en hun ouders zorgden voor een warm welkom. In deze stad geen onvertogen woord over de Pietendiscussie. 

  Instanews image
  © Paul Roovers/BD — De aankomst van SInterklaas op het Sint-Jansbolwerk.
 5. 18/11/2018

  Meer aanhoudingen verwacht in Eindhoven

  Na de ongeregeldheden die gisteren uitbraken bij de Sint-intocht in Eindhoven worden waarschijnlijk nog meer mensen aangehouden. Er zijn veel beelden van de aanval op een groepje anti-Zwarte Piet-demonstranten. De politie gaat ze analyseren en verwacht aan de hand daarvan nog meer mensen te identificeren. 

  Vier van de zes arrestanten zijn gisteravond weer vrijgelaten. Twee anderen moesten een nacht in de cel blijven. Alle zes blijven ze verdachten.