1. Einde tweede helft

 2. Gele kaart voor Steven Bergwijn

 3. Michiel Kramer wordt vervangen door Mark van der Maarel

 4. VAR: Penalty is geweigerd

  Ongelooflijk. PSV ontsnapt aan een zeker lijkende penalty tegen. Dumfries glijdt uit en neemt een Utrecht-verdediger mee, maar Van Boekel laat het gaan na het bekijken van de beelden.

 5. 2-2 GOAL van Luuk de Jong!

  Goal! 2-2 PSV! De Jong schuift eenvoudig binnen na een voorzet van Dumfries.

 6. Invaller Ihattaren probeert het na een slordigheidje in de Utrecht-defensie, maar treft het zijnet.

 7. Othman Boussaid wordt vervangen door Leon Guwara

 8. De laatste tien minuten zijn ingegaan in Utrecht. PSV heeft nog maar weinig tijd om wat te forceren. 


 9. Bergwijn frommelt zich naar een kans, maar de bal caramboleert via Jensen naast. Corner PSV levert niets op.

 10. Gastón Pereiro wordt vervangen door Mohammed Amine Ihattaren

 11. Voorzet Gakpo wordt verlengd door De Jong, maar zijn achterwaartse kopbal gaat naast.

 12. Hirving Lozano wordt vervangen door Cody Gakpo

 13. FC Utrecht komt er eigenlijk niet meer aan te pas, PSV ruikt bloed. Bij de koploper gaat Gakpo zo invallen, zo lijkt het. Het talent uit Eindhoven scoorde vorige week tegen Fortuna Sittard zijn eerste competitiedoelpunt. Ondertussen is Pereiro ontzettend dicht bij de gelijkmaker, maar zijn poging zeilt via een Utrecht-been naast.

 14. De assist bij de treffer van De Jong komt overigens op naam van Bergwijn, die prima statistieken kan overleggen.

 15. Bij PSV zullen de gedachten ongetwijfeld uitgaan naar het uitduel met AZ van vorig seizoen. Op 7 april 2018 kwamen de Alkmaarders thuis ook met 2-0 voor tegen PSV, maar dat stopte de Eindhovenaren niet in hun titelkoers. PSV won met 2-3 dankzij Pereiro, Lozano en Van Ginkel. Dat was de laatste keer dat PSV een 2-0 achterstand omboog in minimaal een punt. 

 16. Gele kaart voor Simon Gustafson

 17. 2-1 GOAL van Luuk de Jong!

  Goal! 2-1 PSV! De Jong schiet binnen en ziet zijn inzet tergend langzaam over de doellijn rollen. Daar zag doelman Jensen er overigens niet al te best uit, maar dat zal de spelers van PSV weinig uitmaken. 

 18. PSV kan ook in de eerste tien minuten na rust geen potten breken. Het lukt de Eindhovenaren vandaag maar niet om in de wedstrijd te komen. Een kansje voor Dumfries is het enige wapenfeit van de ploeg van Mark van Bommel in de tweede helft 

 19. Stevige tackle van Lozano, die ontsnapt aan een gele kaart. De Mexicaan liet zijn frustraties even de vrije loop, zo leek het. Even daarvoor een poging van Hendrix, maar die was niet bepaald succesvol.

 20. De laatste keer dat FC Utrecht met twee doelpunten voorsprong ging rusten tegen PSV, verloor het met 2-3. Dat was op 23 mei 1999. Michael Mols en John de Jong hadden FC Utrecht op 2-0 gezet. 

  In de tweede helft boog PSV die achterstand ondanks een rode kaart voor Luc Nilis om in een 3-2 overwinning. Doelpunten bij PSV op naam van Ruud van Nistelrooij, Georgi Gakhokidze en Arnold Bruggink. Dankzij die zege (en de resultaten op de andere velden) eindigde PSV als derde en legde het beslag op een ticket voor de voorronde van de Champions League.