1. 06/11/2019

  Dit liveblog is afgesloten.

  De tweede landelijke onderwijsstaking van dit jaar is over zijn hoogtepunt heen. In het hele land gingen leraren, bestuurders, ouders en leerlingen de straat op, naar manifestaties of naar de Tweede Kamer. De protesten verliepen zonder incidenten. De vrije woensdagmiddag is begonnen voor de meeste docenten en leerlingen.

 2. 06/11/2019

  'We zijn er ziek van' staat te lezen op de ramen van basisschool De Duizendpoot in Oosterhout

  © Pix4Profs / Johan Wouters — Op basisschool De Duizendpoot in Oosterhout wordt actie gevoerd. Niet echt gestaakt, want de docenten zijn wel op school, maar geven geen les. De kinderen mochten in pyama naar school komen, omdat ze ziek zijn van de situatie. Dat is ook op teksten voor de ramen van de school te lezen. Er werd geen les gegeven, de kinderen mochten zelf doen wat ze leuk vonden in de klas.
 3. 06/11/2019

  De Deurzakkers geven onderwijsstaking ludiek tintje in Waalwijk

  Basisschool Baardwijk trapte woensdagmorgen de landelijke onderwijsstaking af met De Deurzakkers. De morgen werd daarna ingevuld met allerlei gastlessen.

 4. 06/11/2019

  Heusden knipoogt naar de boeren:

  © FotoMeulenhof — De Antoniusschool houdt een alternatieve staking, ze beginnen met een lunch en de kinderen worden door hun ouders afgezet met tractoren.

  Hij stond enkele weken geleden nog met zijn tractor op het Malieveld in Den Haag. Melkveehouder Tijs van Hoof was woensdagochtend opnieuw aan het protesteren. Ditmaal bracht hij zijn kinderen per trekker naar de Antoniusschool in Heusden. Een ludieke actie om aandacht te vragen voor de werkdruk in het onderwijs. ,,We willen de actie van de leerkrachten extra kracht bij zetten. Wij boeren zijn solidair met hen. Het is toch je grootste nachtmerrie dat je kinderen geen goed onderwijs kunnen krijgen.”

  Lees hier hoe dat ging.

 5. 06/11/2019

  Ouders mogen geen lesgeven, maar nemen de klassen over op stakende basisschool De Vuurvogel in Tilburg.

  Op ludieke wijze reageert de directie op het voorstel van onderwijsminister Slob, die zei dat onbevoegde ouders zeven weken les mogen geven op basisscholen, als de school leraren tekort komt. ‘Een signaal afgeven’, dat is wat de directie van De Vuurvogel wil.

  © Max Toemen — Juf Laura geeft de leerlingen van groep 7 van basisschool De Vuurvogel instructies over het protest dat zijn gaan schrijven