1. 06/03/2020

  Dit liveblog is afgesloten.

 2. 06/03/2020

  Anneke Biemans van exportbedrijf Green Inter Trade Export Services uit Teteringen haalt opgelucht adem, want de handel naar China komt weer op gang. Maar nu dreigt een ander probleem: er is een nijpend tekort aan containers. ‘De kades in China staan bomvol met containers die niet gelost kunnen worden.’ (Premium)

  Instanews image
  © Gerlach Hochstenbach
 3. 06/03/2020

  Het wemelt in de ziekenhuizen van de protocollen tegen het coronavirus. Toch zijn inmiddels verschillende medewerkers, onder wie een arts-assistent in Den Bosch, besmet. Hoe kan dat? Lees het hier. (Premium)

  Instanews image
  © Getty Images/iStockphoto — Foto ter illustratie.
 4. 06/03/2020

  In China is het dodental als gevolg van de uitbraak van het coronavirus vrijdag opgelopen tot 3042. Dat zijn er 30 meer dan een etmaal eerder. Het aantal besmettingsgevallen steeg met 143 tot 80.552, meldt de Nationale Gezondheidscommissie van het land. Van alle besmette Chinezen zijn er inmiddels 53.700 genezen. Ruim 5900 Chinezen zijn ernstig ziek.

  Ook in Zuid-Korea steeg het aantal besmettingen verder. Daar kwamen er donderdag 196 gevallen bij en is het totaal aantal Zuid-Koreanen dat besmet is tot 6286 opgelopen. In totaal zijn 40 Zuid-Koreanen overleden, meldt het landelijk Centrum voor Ziektebestrijding.

  Wereldwijd is het aantal geregistreerde besmettingen gestegen tot 98.420. Het aantal doden staat op 3385. Ruim 55.600 mensen verspreid over de wereld zijn genezen verklaard.

 5. 06/03/2020

  De vijftien Nederlanders die vastzaten in een hotel op Tenerife waar het coronavirus was vastgesteld, zijn bijna terug in Nederland. Hun toestel landde in de nacht van donderdag op vrijdag, met enige vertraging op de luchthaven Oostende-Brugge in België. Voor de Nederlanders is busvervoer naar huis geregeld.

  Een speciale vlucht van TUI bracht de Nederlanders en 132 Belgen van Tenerife naar België. De Nederlanders hebben al een gezondheidscheck gehad en vertonen geen ziekteverschijnselen, aldus het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken.

  Zodra de vijftien terug zijn in Nederland neemt de GGD contact met ze op. Volgens het ministerie zaten in totaal 27 Nederlanders in afzondering in hotel H10 Costa Adeje Palace in Tenerife. Twaalf van hen vliegen later terug.

  De Nederlanders en Belgen kwamen vorige maand een aantal dagen vast te zitten in hun hotel op het Spaanse eiland, toen het nieuwe coronavirus daar bij Italianen was vastgesteld.

  Instanews image
  © BELGA —