1. 25/03/2020

  Het Internationaal Olympisch Comité heeft de gezondheid van sporters in gevaar gebracht. Dat zegt Eyup Gozgec, de president van de Turkse boksbond. Twee Turkse boksers en hun hoofdtrainer zijn vorige week positief getest op het coronavirus nadat ze thuis waren gekomen van een olympisch bokstoernooi in Londen vorige week.

  ,,Terwijl de hele wereld extreme maatregelen nam om het virus aan te pakken, ben ik verbijsterd dat het IOC en de Britse regering het toernooi door hebben laten gaan. Het was onverantwoord. Nu zijn drie mensen van ons team positief getest ”, zei Gozgec, die een aanklacht gaat indienen, tegen The Guardian.

  Een woordvoerder van de organisatoren en een zegsman van het IOC wilden nog geen commentaar geven.

  Het kwalificatietoernooi werd na drie dagen opgeschort vanwege bezorgdheid over het virus. Tijdens het evenement waarschuwde Franco Falcinelli, de voorzitter van de Europese boksbond, al. ,,Ik hoop dat het evenement de laatste dag haalt op 24 maart zonder een besmettingsgeval met het coronavirus, maar mij betreft is het risico zeer hoog. Ik maak me grote zorgen”, liet hij vanuit Italië weten aan de BBC.

  Instanews image
  © BSR Agency
 2. 25/03/2020

  De Franse minister van Sport, Roxana Maracineanu, heeft vandaag in een interview met France Bleu aangehaald dat het mogelijk is dat dit jaar de Tour de France achter gesloten deuren zal worden georganiseerd. Vanwege het coronavirus is het doorgaan van La Grande Boucle momenteel hoogst onzeker.

  ,,Momenteel liggen alle scenario's nog op tafel", legde Maracineanu uit. ,,De onderhandelingen met ASO lopen, maar het is nog te vroeg om iets naar buiten te kunnen brengen. Een wedstrijd achter gesloten deuren behoort tot de mogelijkheden. De Tour overleeft niet dankzij inkomsten via ticketverkoop. Verkoop van tv- en mediarechten zijn veel belangrijker. Iedereen begrijpt momenteel dat het best is thuis te blijven. Zo zouden supporters de Tour alsnog op tv kunnen volgen. Dat zou niet erg nadelig zijn."

  De Tour brengt elk jaar zo'n tien tot twaalf miljoen mensen naar de kant van de weg. Een editie achter gesloten deuren, zoals Parijs-Nice begin deze maand, lijkt echter ook erg moeilijk te realiseren met liefst 3.470 kilometer aan parcours.

  Instanews image
  © AFP
 3. 25/03/2020

  Er moet worden gedart als alle spelers aanwezig kunnen zijn op een toernooi. Dat vindt Michael van Gerwen. Onlangs moeste enkele spelers snel terugkeren naar hun land vanwege de uitbraak van het coronavirus en konden daardoor niet meedoen aan het Players Championships. ,,De PDC begreep zelf ook wel dat dat heel erg rot was omdat er op die manier sprake was van een soort competitievervalsing, maar ze konden het niet meer op het allerlaatste moment afgelasten", aldus Van Gerwen tegen NU.nl.

  PDC-voorzitter Barry Hearn zou bezig zijn om darters uit de top-16 te laten testen op het coronavirus en ze dan bij elkaar te laten komen in een afgesloten hotel. Van Gerwen: ,,Wij komen niet aan de overkant en ik ga niet zwemmen. Ik sta er zo in: er moet pas weer iets doorgaan als alle betrokkenen erbij kunnen zijn. Je moet niet iets afwerken met alleen maar Engelsen."

  Instanews image
  © Getty Images
 4. 25/03/2020

  Kees Bakker, oud-voorzitter van Vitesse, is vanochtend overleden aan het coronavirus. De Arnhemmer en  was al geruime tijd ernstig ziek. Hij leed aan longkanker. Bakker was zaterdag opgenomen in ziekenhuis Rijnstate in Arnhem. Hij is 76 jaar geworden.

  In 2013 werd hij voorzitter van Stichting Betaald Voetbal Vitesse-Arnhem. Drie jaar later werd hij ook kortstondig voorzitter van de raad van commissarissen. Twee weken geleden bezocht Bakker nog in het Gelredome de wedstrijd Vitesse - FC Twente. 

 5. 25/03/2020

  De Europese atletiekbond heeft vandaag bevestigd dat het momenteel bekijkt of het EK atletiek, die van 25 tot 30 augustus in Parijs op de agenda staan, kan doorgaan. Het EK zou, na het uitstellen van de Olympische Spelen vanwege van het coronavirus, het enige grote evenement in de atletieksport zijn dit seizoen.