1. 25/05/2020

  We sluiten dit liveblog af. Bedankt voor het volgen, morgenochtend zijn we weer terug!

 2. 25/05/2020

  Russell oppermachtig in virtuele Grand Prix van Monaco

  De Britse Formule 1-coureur George Russell (Williams) heeft zondag de virtuele Grand Prix van Monaco met groot machtsvertoon gewonnen. Hij nam na de start al snel de leiding en was daarna niet meer bij te houden. Met grote voorsprong passeerde hij als eerste de meet. De Mexicaan Esteban Gutiérrez (Mercedes) arriveerde op bijna 40 seconden achterstand.

  Er deden niet alleen bekende autocoureurs mee aan de virtuele grand prix. De Belgische doelman Thibaut Courtois van Real Madrid hield zich aardig staande in het geweld van de gamers en eindigde voor Alfa Romeo als dertiende. Arsenal-spits Pierre-Emerick Aubameyang, gastrijder bij McLaren, finishte als zestiende.

 3. 24/05/2020

  BATE wint beker voor het oog van duizenden

  BATE Borisov heeft voor het oog van zo'n 5700 toeschouwers de beker van Wit-Rusland gewonnen. De ploeg versloeg in de finale in Minsk Dinamo Brest met 1-0. De winnende goal viel in de slotminuut van de verlenging. Verdediger Zachar Volkov was de maker. De spelers van BATE vlogen elkaar in de armen na de verlossende treffer.

  Het waren taferelen die opmerkelijk zijn in de coranacrisis, die wereldwijd het voetbal heeft stilgelegd. Enkele competities zijn hervat, zoals de Bundesliga, maar zonder publiek en met de instructie voor de spelers elkaar niet te knuffelen na een doelpunt.

  De voetbalbond van Wit-Rusland had 5700 kaarten verkocht voor het duel. Het was de bedoeling dat de supporters zich zouden verdelen over alle tribunes, maar dat advies negeerden ze. De fans zaten in grote groepen bijeen en de meesten droegen geen mondkapje.

  Instanews image
  © AP
 4. 24/05/2020

  Plan Marca: 31 dagen live voetbal

  La Liga stevent af op een hervatting en sportkrant Marca heeft alvast meegedacht. De krant heeft een voorstel gepubliceerd om het seizoen uit te spelen met liefst 31 dagen live voetbal op tv. In die dagen van 19 juni tot en met 19 juli zitten de elf speelronden die nog gespeeld moeten worden, waarbij rekening is gehouden met rustperiodes en verschillende tijdstippen 's avonds. Bekijk hier het plan.

 5. 24/05/2020

  Zonderland wil ook naar Spelen zonder publiek

  Epke Zonderland heeft alles over voor een laatste optreden op de Olympische Spelen. Ook in het geval de Spelen van Tokio volgend jaar alleen kunnen doorgaan zonder publiek, wil hij er bij zijn. ,,Liever niet zonder publiek, maar als het zo is, dan wil ik gaan", zei de olympisch kampioen van 2012 in Studio Sport.

  De Spelen van Tokio zijn vanwege de coronapandemie met een jaar uitgesteld naar de zomer van 2021. Voorzitter Thomas Bach van het Internationaal Olympisch Comité liet eerder deze week weten dat nog een keer uitstellen niet zal gebeuren. Dan gaan de Spelen in Tokio helemaal niet meer door.

  ,,De Spelen houden zonder publiek is denk ik wel een optie. Het zal wel sfeerloos overkomen als iedereen het alleen maar via de buis kan volgen, ook voor de sporters. Eens te meer een uitdaging, zou ik zeggen. Ik wil wel de kans grijpen om dan mee te doen, want Olympische Spelen zonder publiek zijn ook een uniek evenement."

  De waarde van de medaille is er niet minder om, volgens de Fries. ,,Alle sporters doen in die situatie hun uiterste best om de beste te zijn en dan zegt een medaille nog steeds heel veel, maar de beleving zal anders zijn."