1. Einde tweede helft

Afgelopen in Tilburg! PSV wint met 0-2 bij Willem II, dat geen enkele keer op doel schoot. Dat is voor het eerst in de historie van de eredivisie, blijkt uit de statistieken die sinds 2005-2006 worden bijgehouden. De ploeg van Roger Schmidt neemt de tweede plaats van AZ over. Willem II houdt de schade beperkt.

2. 0-2 Eigen doelpunt van Derrick Köhn!

Derrick Köhn verdubbelt de voorsprong voor PSV. De verdediger verschalkt zijn eigen doelman na een kopbal van Denzel Dumfries. Stand: 0-2.

3. Tweede helft begonnen

PSV leidt met 0-1 in Tilburg. Wat kan Willem II in aanvallend opzicht na een povere eerste helft?

4. Einde eerste helft

PSV zoekt met een 0-1 voorsprong de kleedkamer op. Willem II houdt enkel tegen en laat de bezoekers het spel maken. De ploeg van Roger Schmidt leidt dankzij een treffer van Donyell Malen, die kon scoren nadat Freek Heerkens balverlies leed op het middenveld. Het is eenrichtingsverkeer in Tilburg, waar Willem II in de eerste minuut een kans kreeg na een puike voorzet van Derrick Köhn.

Instanews image
    © ANP — Donyell Malen na zijn 0-1.
  5. 0-1 GOAL van Donyell Malen!

Donyell Malen schiet PSV op voorsprong in Tilburg. Willem II-verdediger Freek Heerkens lijdt duur balverlies op het middenveld, nadat hij te veel tijd nodig heeft. Yorbe Vertessen snoept hem bal af en rent op het doelgebied af. Hij wordt nog gestuit door de defensie, maar Malen kan de bal oppikken. Hij twijfelt niet, schiet en scoort. Doelman Arijanet Muric kansloos.