1. 18/05/2021

  De uitslag!

  Deze landen zijn door: 
  Noorwegen!
  Israël! 
  Rusland!
  Azerbeidzjan! 

  Het wordt spannend!
  Topfavoriet Malta is ook door!

  Jan verspreekt zich even. Niet de zevende, maar zesde finalist is:
  Litouwen!

  Gaan onze zuiderburen het redden?
  Voorlopig gaat eerst Cyprus door!

  Nog drie plekken over!
  Toch Zweden! Ondanks dat Tusse er volledig naast zat.

  Sander Lantinga dreigt weg te lopen als Oekraïne niet doorgaat. Voorlopig is België door!

  De laatste finalist is: Oekraïne!

 2. 18/05/2021

  Friesland is trots

  Fries commissaris van de koning Arno Brok is door het dolle heen omdat 'zijn' Leeuwarder Mata Hari zojuist werd bezongen door Azerbeidzjan. Douze points!

 3. 18/05/2021

  Jeangu Macrooy

  En ook de Nederlandse inzending wordt in het zonnetje gezet. Jeangu krijgt een staande ovatie bij zijn eerste stappen op het Eurovisie-podium. ,,Ik heb gedroomd van Eurovisie en we zijn eindelijk hier!", zegt hij. Bij het voorproefje doet de hele zaal mee. Zelfs de Russische act zingt vrolijk mee.

 4. 18/05/2021

  Duncan

  Ook Duncan Laurence heeft uiteraard weer een rol. Hij blikt terug op de reis die hij heeft gemaakt na het winnen met Arcade twee jaar geleden. Edsilia heeft een verrassing voor hem: zijn hit heeft 1 miljard streams!

  Daarna praten Nikkie de Jager en Edsilia Rombley weer met de deelnemers die al zeker zijn van de finale. Zo zien we Italië voorbij komen, die bovenaan staan bij de bookmakers. Ook Duitsland, waarvan we kunnen zeggen dat die zeker niet gaan winnen.

 5. 18/05/2021

  Nikkie geeft een tutorial

  Ze heet niet voor niks NikkieTutorials. Tijd voor een tutorial van Nederlands bekendste YouTuber. Ze geeft een lesje hoe je 'niet wint'. Daarmee neemt ze onder meer de Zweedse act op de hak, nadat hij hoorde dat Duncan Laurence won. En oh ja, wat hoorde we van die winnaars. ABBA en Celine Dion, nooit meer wat van gehoord toch?