1. Einde tweede helft

2. 0-3 Oranje! Goal van Georginio Wijnaldum!

In de eerste helft speelde Oranje nog fraai moeizaam, maar na rust draait het in het 4-3-3 systeem duidelijk een stuk beter. Georginio Wijnaldum maakt uit de rebound zijn tweede treffer van de avond, nadat daar prachtig werk van Donyell Malen aan voorafging. Hij bediende Memphis Depay met een hakje. Zijn schot werd nog gekeerd, maar Wijnaldum is opnieuw goed doorgelopen en kans scoren in de rebound.

Instanews image
    © Pim Ras Fotografie
  3. 0-2 Oranje! Goal van Georginio Wijnaldum!

Daar is dan toch de tweede goal voor Oranje, dat in het 4-3-3 systeem sterk is begonnen aan de tweede helft. Georginio Wijnaldum scoort van dichtbij op aangeven van Memphis Depay, die een strakke pass van invaller Steven Berghuis goed onder controle kreeg en met links een lage voorzet gaf.

4. Tweede helft afgetrapt

5. Einde eerste helft

Oranje gaat met een 1-0 voorsprong de rust in tegen Noord-Macedonië na de mooie counter van Donyell Malen en Memphis Depay in de 24ste minuut. Voor die goal was Noord-Macedonie gevaarlijker, met een afgekeurde goal van Aleksandar Trajkovski (buitenspel) en een schot tegen de paal van Goran Pandev.

Na de goal van Memphis waren er nog een paar goede kansen voor Oranje, maar de voorsprong werd nog niet uitgebreid. Denzel Dumfries liet een kans op zijn derde goal van dit EK liggen, na opnieuw een goede actie van de snelle Malen.