1. Einde tweede helft

Wat een avond beleeft Ajax hier in Lissabon. In een wedstrijd die alles had, wordt met 1-5 gewonnen van Sporting. En zo staan de Amsterdammers meteen aan de leiding in de groep, waarin ook Borussia Dortmund drie punten heeft na een 1-2 zege op Besiktas.

Met het einde van de wedstrijd, komt ook een einde aan dit liveblog. Bedankt voor het volgen en tot de volgende keer!

2. 1-5 GOAL van Sébastien Haller!

De verdediging van Sporting heeft werkelijk geen enkel idee wat ze met Haller aanmoeten. Opnieuw krijgt de spits van Ajax te veel ruimt in het strafschopgebied en opnieuw is het raak!

Verschillende fans van Sporting hebben er genoeg van en verlaten het stadion.

3. 1-4 GOAL van Sébastien Haller!

En daar is nummer drie voor Haller! De spits werkt een uitstekende voorzet van opnieuw Antony binnen. Daar waar Sporting vier minuten geleden terug leek in de wedstrijd, lijkt het nu over en sluiten. Al blijven het natuurlijk Portugezen.

4. Einde eerste helft

De eerste helft is voorbij gevlogen, wat een heerlijke wedstrijd in Lissabon en Ajax leidt bij rust met 1-3.

Haller deed bij zijn debuut iets wat nog niemand voor hem deed: twee keer scoren in de eerste negen minuten van een Champions League-wedstrijd.

5. 1-3 GOAL van Steven Berghuis!

En wéér een doelpunt! Berghuis rond een pass van Gravenberch uitstekend af en zet Ajax weer op een marge van twee. Wat een heerlijke wedstrijd hier in Lissabon en wat een moment voor Berghuis om zijn eerste officiële doelpunt voor Ajax te maken!