1. Einde tweede helft

De wedstrijd zit erop! Ajax verslaat FC Groningen met 3-0 in een uitverkochte Johan Cruijff Arena en vergroot de voorsprong aan kop in de eredivisie. Bedankt voor het volgen van dit liveblog, graag tot ziens!

2. 3-0 GOAL van Noussair Mazraoui!

Een heerlijke hoge pass van Lisandro Martínez achter de verdediging van FC Groningen wordt in één keer tot doelpunt gepromoveerd door de rechtsback van de Amsterdammers.

Het is de derde treffer op rij voor Mazraoui in de eredivisie. Hij scoorde ook al tegen Cambuur en Fortuna Sittard.

Goal Alert
    Mis geen goal: installeer gratis Goal Alert en ontvang tijdens wedstrijden binnen vijf minuten een melding én een video van elk doelpunt van je aangevinkte club.

3. GOAL! 2-0 Ajax! Doelpunt van Antony!

De Braziliaan is de laatste weken in topvorm en showt dat ook vanavond in een volle Johan Cruijff Arena. Hij komt naar binnen vanaf rechts en schiet de bal met links heel zuiver in de verre hoek. Ajax heeft de 2-0 voorsprong te pakken tegen FC Groningen.

Goal Alert

4. Tweede helft afgetrapt

De scheidsrechter fluit voor het begin van de tweede helft. Ajax verdedigt in eigen huis een 1-0 voorsprong tegen FC Groningen. Wat kunnen de bezoekers nog?

5. Einde eerste helft

Het is rust in de Johan Cruijff Arena. Ajax leidt met 1-0, maar een doelpuntenfestijn, zoals de afgelopen drie wedstrijden van Ajax, lijkt het tegen FC Groningen niet te gaan worden. In de afronding zijn de Amsterdammers tot dusver niet scherp. Over een kwartier is de hervatting.